Przystawki
-
Gyutataki
opalana polędwica wołowa marynowana w sosie sojowym, świeżym chili i słodkiej sake z siekanym czosnkiem i tartym imbirem 130g. -
Magurotataki
opalany tuńczyk z cytrusowym dressingiem ponzu 130g. -
Szef kuchni poleca
Saketataki
opalany łosoś ze słodkim dressingiem z wasabi 130g. -
Buta No Kakuni
delikatny, długo gotowany boczek w słodkim sosie150g -
Oferta specjalna
Frytki z Daikona
frytki z japońskiej białej rzodkwi, podawane z sosem sojowo-czosnkowym 200g. -
Tsukemono
sezonowe japońskie kiszonki 150g. -
Amai Shitake
grzyby shitake gotowane w słodkim sosie 80g. -
Kimchi z kapusty piekińskiej
120g. -
Kimchi z kapusty czerwonej
120g. -
Szef kuchni poleca
Wakame
sałatka z glonów wakame z ogórkiem, tofu, dymką i cytrusowym sosem ponzu 180g. -
Natto
fermentowana soja podana z żółtkiem jajka przepiórczego, ryżem, posypana sansho, dymką i sezamem 150g.
Tatary
-
Szef kuchni poleca
Tatar z Łososia
papryczki jalapeno, por, sezam, sos sojowy, sake, shichimi, togarashi, sansh, 130g. -
Tatar z Tuńczyka
kizami wasabi, różowy pieprz, por, sezam, sos sojowy, sake, sansho, 130g. -
Szef kuchni poleca
Tatar z Polędwicy Wołowej
imbir, czosnek, por, sezam, sos sojowy, sake, mirin, sansho, żółtko przepiórcze, 130g. -
Tatar z Serca Wołowego
olej chili, sos ponzu, por, sezam, sos sojowy, sake, szczypiorek, pieprz młotkowany, żółtko przepiórcze, 130g.
Rameny i zupy
-
Miso Shiru
dashi z tuńczyka, glony wakame, tofu, dymka, prażony sezam 250ml. -
Tantan Ramen
gęsty, wyrazisty, lekko pikantny wywar wieprzowo-drobiowy z dodatkiem masła orzechowego, mielone mięso wieprzowe, kapusta pak choi, marynowane jajko nitamago, kiełki fasoli mung, sezam, 800ml -
Szef kuchni poleca
Shoui Ramen
klasyczny, jasny, drobiowy wywar, marynowany boczek chashu, pędy bambusa, marynowane jajko nitamago, dymka, japońskie grzyby, sezam, 800ml -
Autorski Ramen Sezonowy
800ml
Dania główne
-
Tonkatsu Curry
japoński kotlet schabowy panierowany w panko, podawany z japońskim curry i ryżem, 400g. -
Szef kuchni poleca
Chicken Katsu Curry
udko z kurczaka panierowane w panko, podawane z japońskim curry i ryżem, 360g -
Tofu Katsu Curry
tofu panierowane w panko, podawane z japońskim curry i ryżem, 360g. -
Żeberka na słodko
długo pieczone żeberka w słodkiej marynacie, podawane z ryżem i japońskimi kiszonkami, 400g -
Żeberka na ostro
długo pieczone żeberka w pikantnej marynacie, podawane z ryżem i japońskimi kiszonkami, 400g. -
Kaczka
pierś kaczki w słodkim sosie z cytrusami, podawane z ryżem i sałatką z grzybami shitake, 380g. -
Udon z krewetkami
gruby, sprężysty makaron udon z warzywami i krewetkami, 400g -
Udon z kurczakiem
gruby, sprężysty makaron udon z warzywami i kurczakiem, 400g. -
Udon z tofu
gruby, sprężysty makaron udon z warzywami i tofu, 400g.
Tempura
-
Ebi tempura
5 dużych krewetek w złocistej tempurze solo -
Szef kuchni poleca
Yasai tempura
duża porcja warzyw w tempurze -
Tempura mix
mieszanka warzyw, ryb i owoców morza w tempurze
Shabu-Shabu
Shabu Shanu to popularna w Japonii forma jednogarnkowych posiłków typu nabe-mono. To też doskonała forma wspólnego spędzania czasu! W specjalnym garnku z gotującymi się bulionami samodzielnie przygotowuje się cieniutko pokrojone plasterki mięsa, warzywa i makaron, doprawiająć je do smaku sosami. I mała ciekawostka - nazwa shabu wzięła się od zanurzania i mieszania w wywarze kolejnych składników i powstającego przy tym dźwięku "chlapu - chlapu".
Dodatki 400g + cena za set dla 1 osoby
Dodatki 400g + cena za set dla 1 osoby
-
Zestaw dodatków wege
makaron pszenny lub ryżowy, tofu wędzone, świeże warzywa, sałata, grzyby japońskie, kiełki, pędy bambusa, dymka, sezam -
Szef kuchni poleca
Zestaw dodatków wieprzowina
makaron pszenny lub ryżowy, tofu, boczek - 6 plastrów, świeże warzywa, sałata, grzyby japońskie, kiełki, pędy bambuda, dymka, sezam -
Szef kuchni poleca
Zestaw dodatków wołowina
makaron psznny lub ryżowy, tofu, wołowina - 6 plastrów, świeże warzywa, sałata, grzyby japońskie, kiełki, pędy bambusa, dymka, sezam -
Zestaw dodatków krewetki
makaron pszenny lub ryżowy, tofu, krewetki tygrysie - 6 sztuk, świeże warzywa, sałata, grzyby japońskie, kiełki, pędy bambusa, dymka, sezam -
Zestaw dodatków kaczka
makaron pszenny lub ryżowy, tofu, kaczka - 6 plastrów, świeże warzywa, sałata, grzyby japońskie, pędy bambusa, dymka, sezam -
Zestaw dodatków mix
makaron pszenny lub ryżowy, tofu, wołowina - 3 plastry, boczek - 3 plastry, kaczka - 3 plastry, krewetki tygrysie - 3 sztuki, świeże warzywa, sałata, grzyby japońskie, kiełki, pędy bambusa, dymka, sezam
Yakitori/Yakiniku
Yaki po japońsku oznacza ogień. A sami japończycy uwielbiają grillowanie. I to w najróżniejszej formie! Zaczynając od pojedynczych kawałków mięsa, po najbardziej znane - szaszłyki z kurczaka. Samych drobiowych szaszłyków jest kilkanaście rodzajów, bo wykorzystuje się do nich najróżniejsze części kurczaka - od piersi i udek, przez wątróbkę i żołądki, aż po...skórki i chrząstki. Ale na grillu przygotować można znacznie więcej - wołowinę, boczek, ryby, krewetki czy warzywa.
-
Szef kuchni poleca
Yakitori
szaszłyki z kurczaka i pora z sosem słodkim -
Sunagimo Yakitori
szaszłyki z serc drobiowych z sosem śliwkowym -
Yakisaba
szaszłyki z makreli w miso -
Yakiebi
szaszłyki z krewetek z sosem cytrusowym -
Oferta specjalna
Yakigyuniku
szaszłyki z polędwicy wołowej w sosie miso -
Yakinasu
szaszłyki z bakłażana z sosem ponzu
Chirashi
Chirashu - zushi - sushi rozsypane, czyli jednak z najbardziej typowych japońskich form sushi. Ryż i dodatki ułożone są w miseczce. Głównym składnikiem są najczęściej ryby i owoce morza, a wśród dodatków znajdziecie m.in.: marynowaną rzodkiew, dynię, ogórki czy cukienię, słodkie grzyby shitake, sałatkę z glonów morskich wakame, świeże, sezonowe warzywa i owoce oraz sosy.
-
Łosoś
-
Szef kuchni poleca
Łosoś pieczony
-
Łosoś marynowany
-
Tatar z Łososia
-
Ryba maślana marynowana w zakwasie buraczanym
-
Szef kuchni poleca
Krewetki w tempurze
-
Krab miękkoskorupowy w tempurze
-
Tuńczyk
-
Oferta specjalna
Tatar z tuńczyka
-
Kurczak teriyaki
-
Sałatka krabowa
-
Tofu marynowane
Sushi
-
Set I
14 szt.
Futomaki łosoś (łosoś, serem, ogórek/awokado, sałata)
Hosomaki ogórek z sezamem
Nigiri wege -
Szef kuchni poleca
Set II
22 szt.
Futomaki łosoś (łosoś, serek, ogórek/awokado, sałata)
Uramaki California (paluszek krabowy, majonze, sezam, ogórek/awokado)
Hosomaki ogórek z sezamem
Nigiri łosoś -
Set III Grill
22 szt.
Uramaki krewetka w tempurze (krewetka w tempurze, ogórek, takun, sansho, sezam, sos kobe, tosago pomarańczowe)
Futomaki pieczony łosoś (pieczony łosoś, serek, ogórek, tykwa, sos słodki, sezam)
Hosomaki szparag w tempurze
Nigiri opalany łosoś z syropem sosnowym -
Oferta specjalna
Set IV Tempura
34 szt.
Futomaki krewetka w tempurze (krewetka w tempurze, ogórek, por, takun, sansho, sos kobe)
Futomaki tatar z łososia w tempurze (sos kobe, por)
Uramaki szparag w tempurze owijany polędwicą wołową (szparagi w tempurze, majonez, takun, ogórek/awokado, marynowana polędwica wołowa)
Uramaki marynowane łosoś (łosoś w lekko pikantnej marynacie, japońskie pikle, prażone migdały, ogórek/awokado, sezam)
Hosomaki tykwa w tempurze -
Set V
48 szt.
Futomaki tatar z łososia w tempurze (sos kobe, por)
Futomaki pikantny tuńczyk (tuńczyk, autorski ostry sos, por, ogórek, takun, sałata)
Futomaki krab miękkoskorupowy w tempurze (krab miękkoskorupowy w tempurze, serek, szalotka, pomidorki koktajlowe, majonez, ogórek, por, sansho, sałata)
Uramaki warzywa w tempurze owijane rybą maślaną marynowaną w zakwasie buraczanym (sezonowe warzywa w tempurze, serek, ogórek, ryba maślana marynowana w zakwasie buraczanym, sansho, syrop z pędów sosny)
Uramaki makrela w miso (makrela duszona w miso, serek, ogórek/awokado, tykwa, szczypiorek)
Uramaki marynowana wołowina (sezonowe pikle, serek, marynowana polędwica gyutataki)
Hosomaki łosoś marynowany -
Set VI Nigiri
10 szt.
Nigiri łososś 2 szt.
Nigiri tuńczyk 2 szt.
Nigiri ryba maślana marynowana w zakwasie buraczanym 2 szt.
Nigiri krewetka 2 szt.
Nigiri łosoś marynowany 2 szt.